Nestlé çevre gönüllüleri bir yandan fiziksel aktivite yaparken diğer yandan “sıfır atık” bilincini şirket dışına taşıyarak çevre temizliği gerçekleştirdikleri üç “plogging” etkinliğine imza attı. İstanbul, Bursa ve Gebze’de gerçekleştirilen etkinliklere, çevre bilincinin aşılanması için kurumsal gönüllülüğü özendirmek isteyen ilgili belediyeler de destek verdi.
Sosyal medyada son dönemde hızla yükselen bir trend olan “plogging”, bir yandan doğada spor yaparken diğer yandan çöp toplayarak çevre temizliğine katkı sağlayan bir sosyal duyarlılık aktivitesi.
Ortak Değer Yaratma anlayışı doğrultusunda topluma fayda sağlayacak projelerini bireyler ve aileler için beslenme ve fiziksel aktivite, topluluklar için istihdam ve kırsal kalkınma, gezegen için ise operasyonlarının etkisini sıfıra indirmeye odaklayan Nestlé’nin çalışanları, bu kapsamda ilk aktiviteyi 20 Şubat’ta Karacabey’deki fabrika çalışanlarıyla birlikte fabrika çevresinde gerçekleştirdi.
Etkinliklerin ikinci ayağı 4 Nisan’da İstanbul Kilyos’taki Kısırkaya Plajı’nda, sonuncusu ise 8 Nisan’da Gebze Eskihisar Sahil Yolu’nda düzenlendi.
250 Nestlé gönüllüsü, 3.500 kg çöp, 350 bin adım
Gerek profesyonel gerekse de özel yaşantılarında çevre bilinciyle hareket eden Nestlé çevre gönüllüleri, her üç bölgede de zaman içinde birikerek kirliliğe sebep olan ve müdahale edilmediği takdirde doğada dönüşümü binlerce yılı bulabilecek çöpleri el birliği ile topladı. Gün boyu süren etkinlikler sonunda çoğu evsel atıklardan oluşan 3.500 kilogram çöp geri dönüşüm sürecine dahil edilirken, katılımcılar toplamda 350 bine yakın adım attı. Karacabey, Sarıyer ve Gebze belediyelerinin, çevre bilincinin aşılanmasında bu tür kurumsal gönüllülük faaliyetlerinin desteklenmesi gereğine duydukları inançla destek verdiği etkinliklere yaklaşık 250 Nestlé çalışanı katıldı.
Nestlé Türkiye İK Direktörü Nilüfer Demirkol, “Plogging son günlerde sosyal medya aracılığıyla pek çoğumuzun gündemine giren önemli bir aktivite. İlk olarak İsveç’te fiziksel aktivitenin çöp toplama ile birleştirilmesi anlayışından doğan bu yaklaşımın, Nestlé’nin ‘hayat kalitesini artırma ve daha sağlıklı bir geleceğe katkıda bulunma’ amacıyla çok uyumlu olduğuna inanıyoruz. Ofis, depo ve fabrikalarımızdan çıkan bütün atıkların geri dönüşüme, tekrar kullanıma ve enerjiye dönüştürüldüğünün bilinci ve gönül rahatlığıyla çalışan Nestlé çevre gönüllüleri, bulunduğumuz topluluğa değer katma anlayışımız kapsamında bu etkinlikleri hayata geçirdi. Plogging aktivitesi ile toplanan çöplerin Nestlé tarafından geri dönüşüme gönderilmesiyle çevre korunmasına yönelik faaliyetlerimize bir yenisi daha eklenmiş oldu. Bu süreçte bize destek veren Karacabey, Sarıyer ve Gebze belediyeleri ve çalışanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diye konuştu.
Sarıyer’de sokak hayvanlarına mama, Karacabey’de ağaçlandırma
Nestlé gönüllüleri, Sarıyer’deki Plogging rotalarının sonunda yer alan belediyeye ait sokak hayvanlarına yönelik rehabilitasyon merkezine de uğrayarak, 2 tonu aşkın Purina kedi ve köpek mamasını bakım altındaki hayvanlar için bağışladı. Karacabey’de ise plogging yapılan 500 metrelik alanda 62 gönüllünün katılımıyla ayrı bir ağaçlandırma aktivitesi gerçekleştirildi. Etkinlikte 80 ağaç dikildi ve 124 bin adım atıldı. Bu etkinlikler de ekosistemi ve canlıları koruma bilincinin güçlendirilmesine katkı sağladı.