Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, ilgili kamu kurumları ve sektörün tüm bileşenlerinin katılımıyla Türkiye’de ilk kez kurulan Bursa Turizm Platformu, uluslararası tanıtımı için adeta Bursa’nın tüm kozlarını oynuyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa’nın turizmden aldığı payın artması için maddi manevi hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaklarını belirterek, “Kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuda gözümüzü budaktan sakınmayız.” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın kentin yeni kalkınma rotasını turizm olarak belirlemesinin ardından başlatılan çalışmalar meyvelerini vermeye başlıyor. Bu çalışmalar kapsamında Türkiye’nin ilk turizm platformu olarak kurulan Bursa Turizm Platformu, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilgili kamu kurumları ve sektörün tüm bileşenleriyle birlikte, Bursa’nın ulusal ve uluslararası arenada tanıtımına öncelik veriyor. Turizm platformunun kuruluş amacı, hedefleri ve bugüne kadar yaptığı çalışmalar, Muradiye Kuran ve El Sanatları Müzesi’nde düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu.
Her köşemiz ayrı değer
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her ne kadar sanayi ön plana çıksa da Bursa’nın Türkiye’nin turizm potansiyeli en yüksek şehirlerinden biri olduğunu söyledi. Bursa’nın, tarih turizmi, inanç turizmi, kültür turizmi, gasronomi turizmi, kongre turizmi, sağlık turizmi ve spor turizmi için potansiyel yatırım alanları olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, “Bursa’nın her bir köşesi, her bir ilçesi ayrı bir değer. İznik’ten Karacabey’e, dağ ilçelerimizden sahil ilçelerimize kadar her bir köşede hissedilen zenginliği; dağı, denizi, ovası, tarihi, kültürü, yemeği hasılı saymakla bitiremeyeceğimiz onlarca değeri ve markası ile Bursa tüm zamanların en güzel şehri. Ancak bu güzelliklere sadece görenler mazhar olabiliyor. Geçtiğimiz yıl öncesine kadar Bursa’ya gelen günübirlik turistlerin sayısı konusunda elimizde net veriler yoktu. Bir senedir Büyükşehir Belediyesi eliyle işlettiğimiz Atatürk Caddesi üzerindeki bilgilendirme bürosuna yanaşan tüm günübirlik turist otobüslerinin istatistiklerini tutmaya başladık ve çok çarpıcı verilere ulaşmış olduk. Bu verilere göre geçtiğimiz yıl Bursa’ya sadece günübirlik olarak gelen yabancı turist otobüsü sayısının 4.000’in üzerinde olduğunu gözlemledik.” dedi.
Tanıtım çalışmalarında dijital platformları da yoğun olarak kullandıklarını ve çok olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade eden Başkan Aktaş, “Geçtiğimiz yıl 9’u yurt dışı olmak üzere 27 sosyal medya fenomenini ağırladık. Bugünlerde ise Bursa’mızda 7 yabancı sosyal medya fenomeni paylaşımlar yapıyor. Bu çalışmalarımız devam edecek. Dünya artık dijital mecralarda ve biz buna kayıtsız kalamayız. Bunların dışında ayrıca bildiğiniz gibi açık hava reklamlarına başladık. İstanbul’daki bilboardlarda Bursa’ya davetler yaptık. Yakın zamanda İstanbul’a ilave olarak İzmir, Konya, Kocaeli, Eskişehir, Ankara, Gaziantep gibi şehirlerin billboardlarını da Bursa süsleyecek.” diye konuştu.
TÜRSAB Güney Marmara Bölge Temsil Kurulu Başkanı Murat Saraçoğlu da Türkiye’de turizm platformu kuran ilk kentin Bursa olduğunu belirterek, platform olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmaları ve hedeflerini anlattı. Turizm sektörünün 50 milyon turist ve milli gelire olan 32 milyar dolarlık katkısı ile önemli bir sektör olduğunun altını çizen Saraçoğlu, Bursa’nın bu pastadan alacağı payı artırmak amacıyla sektörün tüm bileşenleri ile ortak aklı kullanarak çalıştıklarının altını çizdi.