Matlı Grubu şirketlerinden Proyem, 13 Eylül’de Ankara – Polatlı Organize Sanayi Bölgesi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de katıldığı törenle yem kompleksinin açılışını yaptı. Polatlı Yem Kompleksi “yerinde üretim modeli” ile bölge ve Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Hem hammadde alınan çiftçiye, hem de yem satılan çiftçiye daha yakın üretim yapılacak ve tarıma çift yönlü katkı sağlanacak.
Türkiye’nin en büyük 91. sanayi kuruluşu Proyem’in hayata geçirmiş olduğu kompleks ile bölge ve Türkiye ekonomisine değer katılacak. 38.036 m² alan üzerine kurulu ve 23.500 m² kapalı alana sahip olan tesiste; depolama kapasitesi, bir adet liftli bir adet liftsiz hammadde alım hattı, 5.220 m³ depolama kapasiteli hammadde dikey siloları, 4.850 m² ve 27.040 m³ depolama kapasiteli kapalı yatay depo, 5.520 m³ depolama kapasiteli dikey mamul silolarından oluşuyor.
Konuyla ilgili Matlı A.Ş.’den yapılan bilgilendirmede şunlar kaydedildi: “Polatlı fabrikamız; 100 ton/saat ile günde 2.400 ton yem üretme kapasitesine sahiptir. Tüm proses, hammadde girişinden mamul çıkışına kadar otomasyon ile kontrol edilmekte, her türlü proses bilgisi ve detayları geriye dönük raporlanabilmektedir. Üretilen yemler, granül ve pelet formunda çuvallı ve dökme olarak sevk edilmektedir. Çuvallı paketleme hattında 5 adet paketleme ünitesi bulunmaktadır. Paketleme ve yükleme sistemleri ile günde 1.845 ton çuvallı sevkiyat yapılabilecek olup, dökme hattında ise iki hattan günde 1.560 ton yükleme yapılabilmektedir. 40 t/s mısır kurutma tesisi ve 65.000 ton hammadde depolama kapasitesi ile bölgemiz hayvan yetiştiricisine hizmet sunmaktadır. Tesiste ayrıca 40.000 Ton kapasiteli Lisanslı Depolama için çelik silolarımız mevcuttur.
Toplam yatırım bedeli 200 milyon TL olan üretim kompleksimiz, bünyesinde 60 çalışanı ile birlikte toplamda 250 kişiye ulaşan bir istihdam hacmi yaratmış ve giderek artan bir ivme ile ülke ekonomimize de katkı sağlamaktadır.
Bölge hayvancılığının kalkınmasına sağladığı faydanın yanında özellikle İç Anadolu Bölgemizdeki bitkisel tarıma, kurutma tesisi ile de fayda sağlamaktadır. Hayvan yetiştiricilerimize sunduğumuz yem çeşitliliği, bölgede yaygın olarak yapılan besi hayvancılığından daha kaliteli karkas et verimi elde edilmesini sağlayarak ekonomimize çift yönlü katkı sağlamaktadır.
Matlı Şirketler Grubu olarak; 11 şirket, 9 marka, 10 binden fazla tedarikçi, 1000’in üzerinde çalışan, 81 ilde 1000’e yakın bayii ile ülkemizin 7 bölgesinde faaliyetlerini çiftçilerimizle omuz omuza sürdürüyoruz.”
1965 yılından bu yana küçük bir aile şirketinden kurumsal bir yapıya ve global bir şirkete dönüşmeyi başaran Matlı Şirketler Grubu, çiftçilerle birlikte, verimlilik esaslı çalışmalarına Polatlı tesislerini de eklemenin gururunu yaşıyor.