Matlı, tam 52 yıldır özenle beslenmesini sağladığı hayvanlardan aldığı kaliteli sütleri, aynı özenle BURDAN markası adı altında tüketicilerle buluşturmaya hazırlanıyor.
Temelleri 1965 yılına dayanan bir gıda şirketi olan Matlı, yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek geleneksel ve köklü bir marka olarak bilinen Yörsan’ı bünyesine katmış ve 2022 yılı başı itibari ile çalışmalarına hızla başlamıştı.
Günlük 1.500 ton çiğ süt işleme kapasitesi ile Türkiye’nin ilk 5 üretim tesisinden biri olan Matlı süt, yenilediği tesislerinde pazara yüksek katma değerli ürünler sunmaya başlıyor.
Ürün çeşitliliğini kademeli şekilde arttıracak olan Matlı Süt, 3 ay içerisinde 27 farklı kategoride ve 200 ürün çeşitliliği ile temel süt ve süt ürünlerini tüketicileri ile buluşturacak.
Pazar konumlamasını; altın tedarik zinciri ve hassas üretim teknikleri olarak belirleyen Matlı Süt, sektördeki tedarik zincirinin her halkasında aktif olarak yer almasının avantajlarını tüm ekosisteme fayda sağlayacak biçimde kullanmayı hedefliyor.
Matlı, altın tedarik zinciri yaklaşımı ile oluşturulacak eko sistem sayesinde bilinçli hayvancılığı destekleyecek. Altın tedarik zinciri yaklaşımı ile öncelikle Balıkesir ve Susurluk bölgelerinden, daha sonra Güney Marmara ve nihai hedefte tüm Türkiye coğrafyasından en kaliteli süt tedarik zincirini oluşturuyor.
Altın tedarik sistemi:
Hayvan sağlığı ve beslenmesi konularında görev yapan 40’ı aşkın teknik personel ile tüm Türkiye’de üreticilerin çiftliklerine girerek danışmanlık veren Matlı ekibinin oluşturduğu altın tedarik zinciri ile hayvan beslenmesi ve sağlığı kontrol altında tutularak kalitesi yüksek süt ürünlerinin temin edildiği bir sistemdir.
Üretim Tesisi Hakkında:
Tesis, teknik alt yapısı ile 120.000 m² arsa üzerinde 60.000 m² kapalı üretim alanına sahip, 6 adet süt kabul noktası ile günde 1500 ton çiğ sütü üretim hattına alabilmektedir. Tesisin çiğ süt üretim kapasitesine ek olarak kurulacak süt tozu üretim tesisi ile işlenen süt miktarının iki katına çıkması da hedeflenmektedir. Matlı, bu büyük yatırımı hayata geçirirken istihdam olarak da üretimde 1.000 kişi ve saha ekibi ile beraber 2.500 çalışanın istihdam edilmesini hedeflemektedir.
Türkiye’nin tarımdaki geleceğini yeni yatırımı ile daha ileri seviyelere taşımayı hedefleyen Matlı, özellikle bölgesel bazda katma değer yaratacak. Hem bölge ekonomisine hem de daha büyük çerçeveden baktığımızda ülke ekonomisine katkı sağlayacak olan Matlı, yeni yatırımı ile alternatif iş modelleri de oluşturuyor.
Matlı Gıda Grubu hakkında
Matlı Gıda Grubu, 11 şirket, 9 marka, 10 binden fazla tedarikçi, 1000’in üzerinde çalışan ve yeni devreye alınan Matlı süt yapısı ile birlikte toplam 3.500 çalışana ulaşan yapısıyla faaliyetlerini 81 ilde 1000’e yakın bayi ile ülkemizin 7 bölgesinde çiftçiyle omuz omuza sürdürüyor.
Matlı Gıda Grubu bünyesindeki Proyem San. Tic. A.Ş., Türkiye’nin en büyük 117. şirketi ve 1 numaralı yem üreticisi olarak ülkemizin 7 bölgesinde 8 fabrika ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Dokuzuncu yem üretim tesisini Diyarbakır bölgesinde faaliyete geçirmekte ve Niğde bölgesindeki 10. yem üretim tesisinin fizibilite çalışmalarını sürdürmektedir.
Agroglobal Tarım Ürünleri Dış Ticaret A.Ş., zamanında ve standart ürün temini için Matlı’nın yurt içi ve yurt dışı ticari operasyonlarını yürütmekte ve yetiştiriciye; gübre, tohum, tamamlayıcı yemler, kedi-köpek mamaları alanlarında ürünler üretmektedir.
Matlı Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş., çiftçinin üretmiş olduğu ürünlerin sınıf ve derecelerini yetkili sınıflandırıcılar tarafından saptanmasını sağlayan yapısı ile Türkiye’deki en büyük 3. şirkettir. Toplam 8 bölgede 420 bin ton depolama kapasitesine sahiptir. Karacabey’de 90 bin ton, Konya’da 64 bin ton, Gaziantep’de 22 bin ton, Çorlu’da 28.400 ton, Turgutlu’da 35 bin ton, Samsun’da 50 bin ton, Burdur’da 50 bin ton ve Polatlı’da 50 bin ton kapasite ile büyümesine devam etmektedir.
Verim Gıda San. Tic. A.Ş., yumurta sektöründe Türkiye’deki ilk 5 üretici arasında yer almaktadır. Marmara bölgesinin en büyük yumurta üreticisi olarak 785.000 adet civciv ve 2.150.000 adet tavuk kapasitesine sahiptir. “Uluslararası Gıda Güvenliği Standardı” olan (British Retail Consortium) BRC ve “Uluslararası Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi” olan FSSC 22000 (Food Safety System Certification) belgelerine uygun olarak üretim yapmaktadır.
Bandırma Besi Hayvancılık ve Gıda A.Ş, Türkiye’nin en büyük entegre besi işletmelerinden biri olarak 700 dönüm arazi içerisinde, 80 dönüm kapalı ahır alanına sahip, 30 bin baş besi sığırı kapasitesi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Süt üreticilerinden buzağı alarak ve yine üreticilerin hayvancılık faaliyetlerini desteklemek için verimli hayvan tedariki konularında operasyonlarını yürütmektedir.
SEB-KUR, sebze kurutma alanında, tarımsal üretim yapan üreticilerimizin ürünlerini katma değerli hale getirecek faaliyetlerine devam etmektedir.
Yeşil Beyaz Nakliye Petrol ve Akaryakıt A.Ş, üreticilerimizin ve tedarikçilerimizin maliyetlerini düşürecek operasyonları yönetmektedir.
Temiz enerji üretimi faaliyetleri kapsamında; yem tesislerimiz, Verim Gıda ve Matlı Süt şirketlerimizde kurulu 14.215kW kapasiteli GES ‘ler ile yılda 21.151.770 kWh enerji üretmektedir. Böylece çevresel etkisini en aza indirmeye çalışmaktadır.
Ömer Matlı Akademi Hayvancılık San. Tic. A.Ş., 2006 yılından beri verimli süt üretimi için hayvan bakımı, beslenmesi ve sağlığı alanlarında ARGE ve eğitim faaliyetleri yürütmektedir.
Tarım ve hayvancılık alanında 60 yıla yakın bir süredir faaliyet gösteren Matlı Gıda Grubu, üreticilerin temel ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda temiz süt ve buzağı bakımı/beslenmesi konularında destekleme çalışmalarına devam etmektedir.