Hibrit Mısır ve Ayçiçeği Tohumluğu Özel Üretim Alanları’nın belirlenmesi amacıyla düzenlenen Özel Üretim Alanları Komisyon Toplantısı, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül başkanlığında yapıldı.
Bursa, sahip olduğu özel iklim ve toprak şartları ile tohum üretimine özellikle de mısır tohumculuğuna son derece elverişli durumda bulunuyor. Türkiye’de iller arasında tohumluk mısır üretimi bakımından ilk sırada bulunan Bursa’da son 10 yılda 25 bin – 70 bin dekar arasında, yıllara göre değişmekle beraber ekim yapıldı. Bursa’da ağırlıklı olarak mısır, buğday, çeltik olmakla birlikte arpa, tritikale, ayçiçeği, şeker pancarı, fiğ, sorgum, kolza, yem bezelyesi, yem şalgamı, İtalyan çimi ve sebze tohumu üretimi de yapılıyor. 2022 yılında toplam 91 bin 762 dekar alanda yapılan tohumluk üretiminden 36 bin 664 ton sertifikalı tohum elde edildi.
Hibrit mısır ve ayçiçeği tohumluğu özel üretim alanlarının belirlenmesi amacıyla düzenlenen toplantıya İl Müdürü Hamit Aygül’ün yanı sıra İl Müdür Yardımcısı Erdoğan Ceylan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Doğan, Hibrit Mısır ve Ayçiçeği Tohumluğu üretimi yapılan Yenişehir, Mustafakemalpaşa, Karacabey ve İnegöl İlçe Tarım ve Orman Müdürleri ile bu ilçelerin Ziraat Odası Başkanları, Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) temsilcisi ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri katıldı.
Toplantıda alınan kararlar ve ilan edilen alanlar ilgili mahalle muhtarlıklarında askıya çıkarıldı. Askıya çıkarılan ilanların önümüzdeki Pazartesi gününe kadar askıda kalacağı, bu süre içerisinde itirazda bulunmak isteyenlerin İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri’ne yazılı olarak başvurabilecekleri belirtildi.