Millet İttifakı’nın Karacabey’deki temsilcileri CHP, İYİ Parti, Saadet, DEVA ve Demokrat Parti İlçe Teşkilatları, dün muhtarlarla kahvaltıda buluştu. CHP Bursa Milletvekili Adayları Prof. Dr. Kayıhan Pala ve Engin Tamer Dede ile CHP listesinden Milletvekili Adayı olan Saadet Partili Mehmet Atmaca’nın da yer aldığı organizasyona ilgi yoğundu. Özellikle Büyükşehir Yasası’ndan vazgeçilerek kırsal mahallelerin yeniden köy statüsüne kavuşacağının sözünü veren Millet İttifakı milletvekili adayları, “Demokrasimizin mihenk taşları muhtarlarımız da bizimle birlikte değer kazanacak.” mesajı verdi.
İlk olarak muhtarları selamlama konuşması yapan Millet İttifakı üyeleri CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, İYİ Parti İlçe Başkanı Fatih Karabatı, Saadet Partisi İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, DEVA Partisi İlçe Başkanı Şaban Önen ve Demokrat Parti İlçe Başkanı İlhan Kuzu, 14 Mayıs seçimleri sonrası Türkiye’nin aydınlık yarınlara kavuşacağını, muhtarların daha etkin hale getirilerek ülke yönetiminde söz sahibi olacaklarını vurguladı.
CHP Bursa Milletvekili Adayı Engin Tamer Dede, Cumhur İttifakı’nın halkı kutuplaştırdığını ileri sürerek, “21 yılda ekonominin yanı sıra daha da önemlisi kültürümüzü ve özümüzü kaybettirdiler. Millet ittifakı iktidara geldiğinde bu ülke özüne yeniden dönecektir.” ifadesini kullandı.
CHP Bursa Milletvekili Adayı Prof. Dr. Kayıhan Pala da, ayrımcılık yapılan bir ortamda seçim çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Ülkeyi yönetenlerin kendine güvenmediğini öne süren Pala, “Hatırlarsanız eskiden liderler bir araya gelip ülke sorunlarını tartışırlardı. Keşke yine öyle olsa ama iktidar sahipleri bunu asla kabul etmiyorlar. Çünkü kendilerine güvenmiyorlar. Her ne olursa olsun fikirler bir araya gelmeli ve konuşabilmeliyiz. Bu çatışma ortamını terk etmeliyiz.” dedi.
Düzgün bir kamu yönetiminin ancak muhtarlarla olabileceğine dikkat çeken Pala, “Bununla ilgili yasal bir düzenleme mutlaka yapacağız. Yine Bütünşehir yasası altındaki bu ucube sistemi de değiştireceğiz. Köye mahalle demekle olmuyor. Köyün ve köylünün kazanımları tekrar devlet tarafından geri verilecek. Köylerimiz yine eskiden olduğu gibi daha güçlü bir şekilde üretim yapacak. Unutmayın ki, devletin başlıca görevi 5’li çetelerin değil, halkının yanında olmasıdır. Devlet, eşit yurttaş anlayışıyla refah düzeyini sağlamalıdır. Kimse merak etmesin, bu ülkemizin kaynakları oldukça fazla. Tek sorun bunun hakça, eşit bir şekilde dağıtımını sağlamaktır. İşte biz bunu yapacağız. Tek adam rejimi ile bu asla yapılamaz. Muhtarlarımız da bizlerle birlikte değer kazanacak.” diye konuştu.
CHP listesinden Bursa Milletvekili Adayı olan Saadet Partili Mehmet Atmaca ise, her şeyden önce yanlış bir yönetim anlayışının ülkede hakim olduğunu belirterek, “İstişare yok, her şeyi kendi bilen, devletin tüm imkanlarını kendine kullanan bir zihniyet var. Seçim sürecinde bunu net olarak görüyoruz. Devlet yöneticileri bir partinin değil, halkın yöneticileri olmalıdır. Ancak maalesef dikta bir rejimle karşı karşıyayız. Bir ülke yönetiminin olmazsa olmazı olan yasama, yürütme ve yargı organlarını tamamen bitirirler. Çünkü partili Cumhurbaşkanı ile bu iş olmaz. İstediği gibi ülkeyi yönetiyor. Böyle olmamalı. Bir kişi kanun yapamaz. Ayrıca denetleme de yok. Yani sözde var ama bunları atayan yine cumhurbaşkanının kendisi. Artık siz düşünün bu ülkenin halini! Bu ne net olarak diktatörlüktür. Bu sistemle hiçbir sorunu çözemezsiniz.” ifadelerine yer verdi.
Cumhur İttifakı’nın sadece bir kişiye, Millet İttifakı’nın ise ortak yönetime hizmet ettiğini vurgulayan Atmaca, “Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki fark şudur; Cumhur İttifakı’na dahil partiler yalnızca AK Parti’nin ve buna bağlı olarak da Cumhurbaşkanı’nın politikalarına hizmet ediyorlar. Çünkü diğer partilerin kendilerine ait bir politikaları, bir yönetim biçimleri yok. Ama Altılı Masa’dan oluşan Millet İttifakı öyle değil! Bu masadaki her bir partinin kendine ait politikaları var. Örneğin Saadet Partisi, CHP’nin her politikasını destekleyecek diye bir şey yok. Ya da DEVA Partisi bizim her politikamızı desteklemeyebilir. Bizim tek derdimiz parlamenter sisteme geçerek, ortak bir yönetim anlayışı sunmaktır. Kısacası Cumhur İttifakı bir kişiye hizmet eder, Millet İttifakı ise ortak yönetime hizmet eder.” dedi. Son olarak Altılı Masa’nın HDP ile işbirliği iddialarına da yanıt veren Atmaca, “Bakın bu başlı başına bir iftiradır. Terörle bir arada hareket eden onlardır. Ancak baktılar ki HDP’ye oy veren seçmenin tercihi Millet İttifakı’ndan yana, o zaman çamur atmaya başladılar. Bu ülkede eğer HDP diye bir gerçek varsa, bunun başlıca sebebi AK Parti’dir ve iktidardır. Sonuçta HDP devlete göre terörist bir parti değildir. Her parti gibi yasal bir şekilde seçime giriyor, Hazine’den para alıyor. İktidarın çıkardığı yasalar sayesinde bu ülkede HDP diye bir gerçek var bunu asla unutmayın.” şeklinde konuştu.