Vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı içinde boş ve işlevsiz olarak bekletilen tesisin nikah salonu olarak kullanmasını talep etti.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın ilçeye kazandırdığı birkaç hizmetten biri olan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın uzun bir süredir atıl vaziyette halka kapalı olması eleştirilere neden oldu. “Karacabey’de demokrasi ölmüş” diyen vatandaşlar, Belediye’nin bu alanı neden kapalı tuttuğuna bir anlam veremedi. Vatandaşlar ayrıca, meydanın içinde boş ve işlevsiz olarak bekletilen tesisin nikah salonu olarak kullanmasını talep etti.
2017 yılında dönemin Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun katılımlarıyla şaşalı bir şekilde açılışı yapılan Karacabey 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nın uzun bir süredir kapısının kilitli olması ve atıl vaziyette öylece durması tepkileri de beraberinde getirdi. Bu meydanın, işlevsiz olması sebebiyle özellikle geceleri uygunsuz bir şekilde buraları kullanan kişilere karşı kapısının kilitli tutulduğu öğrenildi. Ancak Karacabey’in göbeğinde böylesine aktif olarak kullanılabilecek olan bu meydanı halka kapatan Belediye’yi eleştiren vatandaşlar ise, en azından söz konusu meydanın içinde boş olan ve çürümeye terk edilen tesisin nikah salonu olarak hizmete açılmasını istedi.
Hatırlanacağı üzere, yine 2017 yılında Karacabey Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında sosyal hizmet merkezi konusunda işbirliği protokolü imzalanmıştı. Karacabey’in en güzide yerlerinden olan 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı’nda yer tahsis edilerek, Karacabey Sosyal Hizmet Merkezi’nin ilçede vatandaşlara hizmet vereceği bildirilmişti. Bu sayede Karacabey’de yaşayan çocuk, genç, kadın, engelli ve yaşlıların şehir dışına çıkmadan rehberlik ve danışmanlık hizmeti alabilecekleri vurgulanmıştı.
Bu protokol sonrası bir süre 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı’nda bulunan tesiste faaliyet gösteren Karacabey Sosyal Hizmet Merkezi, ardından Karacabey Kaymakamlık binasında hizmet vermeye devam etti.
Sosyal Hizmet Merkezi’nin taşınmasıyla boşalan tesis, aynı Demokrasi Meydanı gibi atıl vaziyette kaldı. Söz konusu tesisin nikah salonu olarak kullanmasını talep eden vatandaşlar, “İlçemizde maalesef nikah salonu eksiğimiz var. Daha önce Atatürk Kültür Parkı’na inşa edilecek Kültür Merkezi içine nikah salonu yapılacağı belirtilmişti. Ancak geçen sürede söz konusu Kültür Merkezi’nin de temeli atılıp inşaatı yarım kaldı. İlçemizde nikahlar Belediye’nin 8. katında yapılıyor. Bu gerçekten nikah kıydıracaklar ve aileleri için ciddi bir sorun haline geliyor. 8. kata çıkmak hem zulüm, hem de büyük zaman kaybına sebebiyet veriyor. Asansör var ama pandemiden dolayı en fazla 2 kişi binebiliyor. Ayrıca Belediye içindeki asansörlere ulaşabilmek de ayrı bir sorun oluyor. Eğer bu nikahlar 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi Meydanı’nda bulunan tesiste kıyılsa, bu herkese kolaylık sağlayabilir. Belediye’nin 8. katına çıkılmasına gerek yok diye düşünüyoruz.” ifadelerine yer verdi.