“Gelecek nesilleri önemsiyoruz” misyonuyla sürdürülebilir üretimi her zaman odağına alan Keskinoğlu, 11-12 Aralık tarihleri arasında WOW Kongre Merkezi’nde 8’ncisi düzenlenen ve sektörün en önemli buluşma platformlarından biri olan İstanbul Yerel Marketler Buluşması ve Fuarı Yerelİst’e katıldı.
Türkiye’nin en büyük tam entegre tavukçuluk şirketlerinden biri olan Keskinoğlu, kısa süre önce T.C. Sanayi Bakanlığı’ndan tescil alan AR-GE Merkezi’nde geliştirilen fileturca, mexico shots, kovva, çıtır filetom, chicken rings, piliç kasap köfte, piliç kebap ile sofralık yumurta ve pastörize sıvı yumurta gibi hem geleneksel hem de yenilikçi ürünlerini Yerelİst’te sergiledi ve kolayca hazırlanan pratik ürünlere dair tadım etkinlikleri gerçekleştirildi.
Matlı Şirketler Grubu tedarik zincirinin önemli bir parçası olan Keskinoğlu, bitkisel yemlerle beslenen piliçleri lezzetli hayvansal proteine dönüştürüyor. Müşterilerine kaliteli hizmet sunabilmek adına ürün yelpazesini her geçen gün genişleten Şirket, Piliç Eti, Pratik Ürünleri ve Yumurta ürün gruplarından yüzlerce ürün çeşidiyle tüketicilere lezzetli ve güvenilir protein kaynağı sağlıyor.
Sektör profesyonelleri Yerelİst’teydi
11-12 Aralık tarihleri arasında WOW Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve gıda perakende sektör profesyonellerinin katılım sağladığı Yerelİst’te açılan Keskinoğlu standı, yoğun ilgi gördü. İstanbul PERDER’e üye zincir market temsilcileriyle ve sektör profesyonelleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirilirken, yeni işbirlikleri geliştirildi ve var olan işbirlikleri daha da pekiştirildi.
Keskinoğlu standında önemli isimler ağırlandı
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Ömer Düzgün, İstanbul PERDER Başkanı Faruk Güzeldere, Keskinoğlu standını ziyaret ederek, Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı’dan, yenilikçi ürünler ile önümüzdeki dönem stratejileri ve büyüme hedefleri hakkında bilgi aldı. “Birlikte Yerel’iz” mottosuyla düzenlenen Yerelİst, İstanbul PERDER’e üye zincir market temsilcileriyle, üretici tedarikçi ve distribütör firmaları biraraya getirerek sektörde yeni bir sinerji yaratırken, iletişimi güçlendirdi ve ticari işbirliklerine zemin hazırladı.
“Hazır gıdalar reyonlarda çok daha fazla yer alacak”
Yerelİst’te görüşmeler gerçekleştiren Keskinoğlu Genel Müdürü Önder Matlı, “Türkiye’de hayvansal proteine olan talep, her geçen gün artıyor. Şehir hayatı, tüketicinin taleplerini değiştiriyor. Eskiden çok daha büyük, çok daha geniş geleneksel aile yapısından bahsederken; şu anda çok daha küçük bir aile yapısından bahsediyoruz. İnsanlar için en kıymetli değer zaman. Zaman, çok kıymetli olduğu için özellikle şehir hayatında pratik ürünler ön plana çıkıyor, Bugün Avrupa’daki market reyonlarına baktığımız zaman hazır gıdaların reyonlarda çok daha fazla yer aldığını görüyoruz. Türkiye’nin bu anlamda hala kat edecek çok mesafesi var ama zamanın bu kadar değerli olduğu bir dünyada pişirmeye hazır ürünlerin çok daha ön plana çıkması kaçınılmaz. Türkiye’de önemli bir tüketici grubu da öğrencilerimiz. Türkiye’de öğrenci sayısı Avrupa’nın orta ölçekli ülkelerinin toplam nüfusundan çok daha fazla. Keskinoğlu olarak bu alanlarda çok yoğun mesai harcıyoruz. Biz de artan taleple uyumlu olarak yatırımlarımızı arttırmaya, kapasitemizi yükseltmeye ve ürün çeşitliliğimizi zenginleştirmeye devam ediyoruz.” dedi.
Tüketicinin protein talebinin uygun fiyata karşılanması adına çok önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Önder Matlı, “2024 yılında gerek satın alımlar ile gerekse kapasite arttırımı ile tesislerimizi geliştirdik, ürünlerimizi tüketicilere ulaştırmada büyük rol üstlenen lojistik filomuzu genişlettik. AR-GE Merkezimiz yenilikçi ürünler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bu doğrultuda da 2025 yılında da üretim kapasitemizi artırma yolunda önemli yatırımlara start verdik.” diye konuştu.
Gelecek nesillere sürdürülebilir ve yaşanabilir bir dünya bırakmak istediklerini ifade eden Önder Matlı, “Gıda israfı, kaynakların verimli kullanılması, çevre koruma, atık suyun geri kazandırılması, su ve enerji verimliliği gibi konular, her zaman öncelik listemizde yer alıyor. Kaynaklarımızı en iyi şekilde korumalı ve gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Piliç eti, çevreci bir yaklaşımla üretiliyor. 50 yıl öncesine göre değerlendirildiğinde aynı miktarda piliç eti üretmek için yüzde 75 daha az kaynağa ihtiyaç duyulmakta, yüzde 58 daha az su tüketilmekte, yüzde 72 daha az üretim alanı kullanılmaktadır. Biz de Keskinoğlu olarak; sağlığımız için çok önem arz eden vitamin ve mineralleri içeren, yüksek kalitede protein kaynağı olan piliç etini ve yumurtayı, ‘gelecek nesilleri önemseyen sürdürülebilirlik anlayışımızla’ üretiyoruz. Sağlıklı nesillerin yetişmesi için sağlıklı ve ekonomik protein kaynaklarının üretimini, dünyamızın doğal kaynaklarına sahip çıkarak gerçekleştiriyoruz.” dedi.
“Keskinoğlu Türkiye’nin en büyük tam entegre tavukçuluk şirketlerinden biri”
Keskinoğlu, Avrupa Birliği standartlarındaki en modern üretim teknolojileriyle donatılmış 2 milyon 75 bin 375 m2 kapalı alana sahip tesislerinde, en güncel teknolojileri kullanıyor ve en yüksek hijyen standartlarını uygulayarak, üretim gerçekleştiriyor. Firma, BRC ve KASCERT Helal belgesine sahip 4 farklı tam entegre yumurta işleme tesisinde, günlük 5 milyon adedin üzerinde yumurta ve günlük 400 bin adet piliç eti işleme kapasitesine sahip konumda. Ayrıca ileri işlem tesislerinde yılda 30 bin ton üretim yaparken, yine yılda 95 milyon adet etlik piliç üretiyor ve 2.5 milyon adet de yarka yetiştiriyor. Keskinoğlu, ürünlerini tüketiciye ulaşana kadar en iyi şekilde muhafaza etmek için karton freezer ve soğuk hava muhafaza depoları kullanırken, saatte 7.800 kg şoklama kapasitesi ile ürünlerinin besin değerlerini en yüksek oranda koruma altına alıyor.