Çağdaş Türkiye’nin kurucusu, Büyük Önder ve Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yılı tüm yurtta olduğu gibi Karacabey’de de düzenlenen programlarla anıldı. Bu ülkenin en büyük değeri olan Atatürk için Karacabey’de Cumhuriyet Alanı’nın yanı sıra, Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde Adnan Menderes Ortaokulu’nca anlamlı bir program düzenlendi.
Saat 08.55′te Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı’nca Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan törende, saatler 09.05’i gösterdiğinde iki dakika boyunca sirenler ve araç klaksonları çalarak hayat adeta durdu. Ardından İstiklal Marşı okundu.
Daha sonra Adnan Menderes Ortaokulu’nca Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde Atatürk’ü Anma Programı düzenlendi. Gerçekleştirilen törenlere Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Sadullah Gümüş, siyasiler, daire amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öte yandan, Cumhuriyet Alanı’ndaki çelenk sunumuna katılan Belediye Başkanı Ali Özkan’ın, Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki törende yer almaması dikkat çekti.
Sunumunu Adnan Menderes Ortaokulu Türkçe Öğretmenleri Çiğdem Özkan ve Uğur Gökmen’in üstlendiği anma programının açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Oktay Köseoğlu, şunları kaydetti: “Mustafa Kemal gibi düşünebilmek; işçisiyle, memuruyla, öğrencisiyle, öğretmeniyle, genciyle, yaşlısıyla Mustafa Kemal gibi düşünebilmek… Uygarlık yolunda ilerlediğimiz 21. yüzyılda ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan, yeni nesiller yetiştirmek, Mustafa Kemal gibi düşünebilmenin ilk adımıdır. Bu adımı atarken yeni neslin geçmişini iyi bilmesi ve özümsemesi gerekir. Bunun içindir ki, her fert üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olmalıdır. Gelecekte ülkenin yönetimini devralacak, geleceğimizi yönlendirecek, uygar ve saygın bir ulus olma bilincini daha da pekiştirecek olan gençler, Ulu Önder Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin ışığında ilerlemelidir.
Bilinmelidir ki 1920 ile 1938 yılları arasında sağlanan gelişme ve değişmeler hem milletin birbirleri ile kucaklaşması, hem de çağ ile yarışmak düşüncesiyle doğmuştur. Uygulanması da milletin çağdaşlaşmaya katılması ve ona katkıda bulunması şeklinde gerçekleşmiştir. Atatürk’ün Türk milletini büyük bir atılıma hazırladığı ve yönlendirdiği yüzyılda, Avrupa ve Asya’nın pek çok ülkesinde totaliter rejimler veya diktatörlükler bulunuyordu. Böyle bir dünyada Atatürk yabancı bir gazetecinin sorusuna; “Ben kalpleri kırarak değil, kazanarak hükmetmek isterim” diye cevap vermiştir. Aynı çağda yaşayan, gerek milletleri gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderler bugün ya unutulmuş ya da kötü mirasları ile anılır olmuştur. Atatürk ise sevgi ve saygı uyandırarak Türk milletini çağ ile tanıştırmaya gayret edip, varlığını teminat altına almaya yöneltmiştir.
Yalnızca 10 Kasım’lar değil, düşünce ufkumuzda Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumlulukları ve gösterdiği hedefler asla unutulmamalıdır. Ülkemizin en zor anında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması, bu tür çabaların anlam ve değerinin çok iyi bilinmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde Ulu Önder’in kutsal emanetini gelecek çağlara ve nesillere ulaştırabiliriz.
Ulu Önder’im, Atatürk’üm! İyi ki bizimleydin, iyi ki bizimlesin ve bizimle var olacaksın. Saygılarımla.”
Daha sonra programda; Müzik Öğretmeni Uğur Vanlı öncülüğünde Atatürk’ü anlatan sinevizyon gösterimi ile öğrencilerin birbirinden güzel şiir ve türküleri seslendirildi. Ayrıca 10 Kasım’la ilgili düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Kılıç ve Cumhuriyet Başsavcısı Sadullah Gümüş tarafından ödülleri takdim edildi.