Sivas’ta başlayan, “Atmıyorum Topluyorum Tasarlıyor ve Oynuyorum” isimli eTwinning projesi, Karacabey Ulubatlıhasan İlkokulu’nda devam ediyor. Öğretmen Ahmet Okay’ın yürüttüğü proje ile öğrencilerin geri dönüşüm bilincini kazanmaları hedefleniyor. Pet şişeden arabalar yapan öğrenciler, rulolardan kalemlik ve müzik aleti tasarlama, evde artan ipliklerden kuklalar yapma gibi etkinliklerle zamanı daha keyifli hale getiriyor.
Söz konusu eTwinning projesi Bursa, Gaziantep, Manisa ve Samsun’dan 5 okulun katılımıyla hayata geçti. Projenin amacı hakkında bilgiler veren Öğretmen Ahmet Okay, “Öğrencilerimizin evde, okulda, çevresinde kullanılmayan geri dönüştürülebilir maddeleri doğaya atmak yerine bu maddeler ve doğadan topladığı materyaller ile kendi tasarladığı oyuncakları yine kendisi yapacak. Böylece bir yandan doğayı korurken, diğer yandan tasarım ve üretim becerisini geliştirecek. Projemizin beklenen sonuçları; Bu yaştaki çocukların düşsel dünyaları çok zengin olduğundan dolayı, bu düşsel gücü bir şeyleri tasarlayıp üretmeye yönlendirirken, aynı zaman da çevresindeki olanaklardan yararlanarak hem doğayı korumaları, hem de tasarım ve üretim becerilerinin gelişmesi beklenmektedir. Kendi oyuncaklarını kendileri tasarlayıp üretirken elindeki olanaklardan yararlanması öğrencilerimizin başarma duygusunu tatmaları ve özgüvenlerinin gelişmesi ön görülmektedir. Proje sonunda öğrenciler kendi oyuncak arabalarını, müzik aletlerini geri dönüşüm malzemelerinden yapacaklar.”
Öte yandan projede yer alan öğretmen ve okulları şöyle: Engin Ağralı – Gümüşdere İlkokulu (Sivas), İbrahim Eyertaş – Gümüşdere İlkokulu (Sivas), Tuğba Ergenoğlu – Gümüşdere İlkokulu (Sivas), Kevser Ceyhan Ağralı – Yakupoğlan İlkokulu (Sivas), Hüsne Doğan – Yakupoğlan İlkokulu (Sivas), Ahmet Okay – Karacabey Ulubatlı Hasan İlkokulu (Bursa), Bahar Akman – Dr. Sadık Ahmet İlkokulu (Gaziantep), Emine Ünsal Güleç – Erdoğan Cebeci İlkokulu (Samsun), Dilek Kuleli – Misak-ı Milli İlkokulu (Manisa) ve Yeliz Yaşar – Misak-ı Milli İlkokulu (Manisa).